Zagreb, Croatia
Xamarin Hack Day

Register Now

Xamarin Hack Day je edukativni program koji će se održati 17. listopada u Splitu i 15 travanj
u Zagrebu. Sudionicima će se pomoći pri razvoju mobilnih aplikacija na Xamarin platformi od strane stručnih predavača i mentora iz lokalnih i globalnih IT poduzeća.

Općenito

Xamarin Hack Day je edukativni program pokrenut u Hrvatskoj, od strane udruge UPIT, studenata Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Organizira se s ciljem edukacije polaznika (primarno studenata) za razvoj mobilnih aplikacija na Android, iOS i Windows Phone platformi korištenjem Xamarin alata. Za sada se Hack Day planira održati u Splitu i Zagrebu, a ukoliko naiđe na pozitivan odaziv od strane studenata i zajednice, Hack Day će se organizirati u drugim gradovima u Hrvatskoj. Hack Day u svakom od gradova bit će održan s razmakom od mjesec dana, kako bi polaznici imali vremena raditi na svojim aplikacijama i rješenjima te istražiti tržište.

Hack Day je, inače, internacionalni program koji se već održao u Sloveniji, Australiji, Kini, Beligiji i Sjedinjenim Američkim Državama, a uskoro će se ponovno održati u Australiji i Belgiji. Globalni Hack Day bit će organiziran u siječnju 2016. godine u suradnji sa Xamarinom i ostalim Xamarin student partnerima u 65 gradova u cijelom svijetu na isti dan. U tom globalnom projektu sudjelovat će i Zagreb.

Za sudionike

Studentima i polaznicima će na raspolaganju stajati tri predavača i pet mentora koji će svojim znanjima pomagati tijekom razvoja aplikacija i rješenja na Xamarin alatu. Glavna tema će biti određena od strane Miljenka Cvjetka iz tvrtke HolisticWare i Xamarin International Contractora, te će polaznici na tu temu razvijati aplikacije i rješenja u timovima (a ukoliko polaznici nemaju vlastiti tim, bit će grupirani od strane mentora). Najbolji timovi i njihove ideje biti će upućeni na programe koji će im omogućiti daljnji razvoj; primjerice Student Business Academy, Studentski Poduzetnički Inkubator, Zagrebački Inkubator Poduzetništva, App Start Contest, Software StartUp Academy ili organizacijama i udrugama koje djeluju na njihovom području.

Prijava se vrši putem web stranice gdje polaznici, između ostalih informacija, ostavljaju i svoj životopis. Polaznici koji pokažu zavidnu razinu vještine i znanja spojiti će se s poslodavcima i poduzećima. Cilj je kvalitetno plasirati polaznike na segment tržišta rada kojem pripadaju, gdje će dobiti mogućnost zaposlenja, pripravništvo ili preporuku.

Za poslodavce

Oko četrdeset IT stručnjaka iz različitih poduzeća nam je pružilo potporu i podršku u organizaciji. Glavna beneficija poduzećima je što će pronaći adekvatnu radnu snagu koju će prije zapošljenja moći promatrati pri radu. Danas su troškovi pronalaska adekvatne radne snage i edukacije zaposlenika vrlo visoki i zato smatramo da je ovakav tip programa poslodavcima veoma primamljiv.

When and where?

Date: 15 April 2016
Venue: To be advised
Time: 8:30am – 8.00pm CET

Event Organizers

 • Marin Cokarić
  +385 97 769 39 30
  marin@xamarinhackday.com
 • Tino Petrina
  Tino Petrina
  +385 98 988 70 85
  tinopetrina@live.com
 • Ben Cull
 • Non­profit organization UPiT
 • Danijela Kobeščak
 • Toni Petrina
 • Miljenko Cvjetko

Agenda

Sati

Raspored

8:30

Registracija i podjela akreditacija polaznicima. Doručak.

9:00

1. Prezentacija: Xamarin Forms – Razvoj cross platform aplikacija

10:00

2. Prezentacija: Windows Azure

11:00

3. Prezentacija: UI/UX best practice on Android/iOS/Windows phone

12:00

Formiranje timova. Ručak.

13:00

Početak razvijanja na Xamarin alatu. Rad na vlastitoj aplikaciji ili stvaranjenove (razvoj i rješenja)

18:00

Večera

19:00

Show and tell: Prezentacija rješenja i aplikacije

20:00

Piće i druženje, proglašenje pobjednika

Interno natjecanje

Osim znanja i vještina koje će polaznici naučiti, razviti i usavršiti ovim programom, na svakom Hack Dayu postoji mogućnost da se osvoji 1.000,00 kuna za najbolji ostvareni napredak. Pobjednik će biti proglašen od strane Miljenka Cvjetka i mentora.

Utješne nagrade su kompjuterski miševi od Microsofta, „SWAG“ paketi od Xamarina (naljepnice, plišane igračke i majice), ReSharper licence od JetBrainsa, Pluralsight licence od stranice Pluralsight te Xamarin Business, Xamarin Indie i Xamarin University licence od Xamarina.

Za vrijeme održavanja globalnog Hack Daya u Zagrebu bit će proglašeno 1., 2. i 3. mjesto između svih kreiranih timova te će 1. tim dobiti 5.000,00 kuna, 2. tim će dobiti 3.000,00 kuna, a 3. će dobiti 2.000,00 kuna.

Udruga UPIT

Udruga UPIT (Udruga programera informacijske tehnologije) je udruga koju su osnovali studenti studija informacijske tehnologije na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Svoje djelovanje započela je u studenom 2014. godine, a osnovna želja je bila poboljšati sveukupni studentski život na Sveučilišnom odjelu, te povećati angažman studenata u raznim izvannastavnim aktivnostima. Iako okuplja prvenstveno studente informacijske tehnologije, cilj je da njene aktivnosti postanu most između studenata svih sveučilišnih odjela. Udruga aktivno radi na pokretanju različitih projekata koji bi uključili i studente ostalih smjerova na našem Sveučilišnom odjelu.

Promocija slobodnog softvera jedan je od temeljnih ciljeva udruge, kao i razvijanje kritičke misli prema modernim tehnologijama današnjice. U kratko vrijeme postojanja, udruge je bila veoma aktivna. Pokrenula je niz predavanja i radionica koje su se održavale tijekom cijele akademske godine i koje su pokrivale najrazličitije teme kao što su programiranje, softverske licence, poslovni savjeti i slično.

Članovi udruge su sudjelovali u tri radionice za osnovnoškolce, i to: Izrada računalne igre za 3., 4. i 5. razred, Edukativne igre iz matematike i računalni laboratorij iz fizike za 6. ,7. i 8. razred te Izrada računalne igre za 6., 7. i 8. razred. Priložene su slike sa navedenih radionica:

FAQ

Do I have to bring my own laptop?

No, we have between 40 to 50 computers equipped with all the necessary tools for development. If you are a designer though then bring your own or email us with which necessary tools you need for work.

What if I want to use my own equipment?

Once you sign up for event you will receive all instructions on how to install and activate Xamarin and all software required for this event. Read Do you know the stuff to install?

Do I need to prepare my laptop with anything?

If you are going to work on your own equipment then Yes, we will email you with pdf instructions for
required software and if you do get in any trouble you can always email me at marin@xamarinhackday.com

Do I have to know anything to take this course?

It is essential that you have basic knowledge of C# so you can compete with other participants for prize but if you are not familiar with basics you can still attend this event and learn best practices for future development and get yourself familiar with Xamarin by best mentors in your region.

Are there any prizes?

Yes, knowledge. But there are also some hardware, software licences, and money as prizes, but shhh 😉

Sponsors

TBA

Mentori i predavači

Marko Sever – Ex Microsoft Evangelist
Antonio Halužan – Box Mobile j.d.o.o.
Vedran Mandić – Moggy.me
Petar Kovačević – Axillis d.o.o.
Luka Pancirov – SailingEurope Group
Antonio Šerić – anTONIos
Nikola Perić – IT Sistemi
Nataša Munitić – IT Sistemi
Tonči Kučić – KRON d.o.o.
Ante Dagelić – Profico/MobileMonday
Renato Jović – Freelancer
Vedran Hromalić – VS Office j.d.o.o.
Domagoj Pavlešić – Dizzy.hr
Vladan Strigo – NETMedia
Ivan Čuljak – Tune IT, Xamarin SP

Microsoft Student Partneri

Fani Bajić – MSP Split Lead
Tomislav Šamija – MSP Split
Kristijan Krstulović – MSP Split
Marin Gudelj – MSP Split
Berislav Šapina – MSP Split
Nikola Tandara – MSP Split
Ana Ledić – MSP Zagreb Lead, CabUp
Ivan Pranjić – MSP Zagreb, CabUp
Goran Karačić – MSP Zagreb

Marketing

Danijela Kobeščak – PR Assistant at Alert
Melanie Tolj – studentica SOFZa
Matea Ljepotić – studentica EFSTa
Nina Šindija – Microsoft Croatia Marketing Manager
Joanna Feely – SSW Xamarin Hack Day Administrator
Marlon Marescia – SSW Sales and Marketing Manager
Adam Cogan – SSW CEO and Microsoft Regional Director

Organizatori

Petar Ivančević – Udruga UPiT
Nebojša Veljanovski – Udruga UPiT
Miljenko Cvjetko – HolisticWare / Xamarin international contractor
Toni Petrina – Microsoft MVP, Xamarin developer
Tino Petrina – Xamarin Regional SP Lead
Marin Cokarić – ex Xamarin SP
Đulijano Nola – Crno Jaje & GoHome
Ben Cull – Company SSW, Xamarin Hack Day organizer
Pierce Boggan – Xamarin Evangelist, XSP Lead